latinica  ћирилица
14/12/2017 |  15:58 ⇒ 18:50 | Autor: RTRS

Nakon pričinjenih šteta zbog olujnog nevremena, počinje sanacija (VIDEO)

Radovi na sanaciji krovava pojedinih zgrada u banjalučkom naselju Obilićevo, oštećenih u olujnom nevremenu, počeli su danas. I u Vlasenicu su stigle prve donacije za pomoć u saniranju kuća i škole.
Saniranje štete - Foto: RTRS
Saniranje šteteFoto: RTRS

Stanari zgrade u ulici Carice Milice u Banjaluci strahuju da najlon koji su sami postavljali na krov neće izdržati novu kišu. Za popravku krova potrebno im je oko 14.000 maraka. 

"Mi na računu imamo 2.000 maraka tako da to sami ne možemo. Ono što možemo je da sakupimo 5.000, a ostatak jednostavno ne možemo", rekla je Mirjana Šarić.

U gradskoj upravi poručuju da pomažu koliko mogu, ali da saniranje štete ostaje na stanarima.

"Mi smo jutros formirali komisiju koja na stambenim objektima treba da utvrdi određenu štetu i da vidimo koje su mogućnosti da sufinansiramo ili nešto pomognemo", istakao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Prvi i drugi paviljon studentskog centra "Nikola Tesla" evakuisani su u potpunosti. Kada će se vratiti u dom, studenti kažu ne znaju.

 

Prve donacije za obnovu oštećenih objekata u Vlasenici pristigle su danas. Preduzetnik iz Šekovića donirao je osnovnoj školi Vuk Karadžić 1.000, a za dva domaćinstva po 500 maraka.

"Svaka pomoć je potrebna. Ovo stvarno nisam nigdje vidio, tako da bih pozvao sve ljude da uzmu učešće u ovome", izjavio je preduzetnik iz Šekovića Mitar Lazić.

Vlada Srpske zadužila je resorna ministarstva da preduzmu mjere da bi bile sanirane štete na obrazovnim ustanovama.