latinica  ћирилица
14/12/2017 |  15:46 | Autor: RTRS

Dodik dao podršku "FIS trofeju Ravna planina"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas Ski-centar "Ravna planina" na Palama gdje je podržao razvoj ove turističke destinacije, kao i održavanje drugog "FIS trofeja Ravna planina".
Ski-centar "Ravna planina" -
Ski-centar "Ravna planina"

Dodik je istakao značaj ovog ski-centra za razvoj turizma i pohvalio organizaciju trke u slalomu, u kojoj učestvuje 86 takmičara iz 26 zemalja. Predsjednik Srpske rekao da je će dati podršku ovakvim projektima jer doprinose razvoju privrede u opštini.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović zahvalio je vlasniku kompanije "Majneks" Veljku Golijaninu, naglasivši da je nadljudskim naporima u vrijeme kada nigdje nema snijega u okruženju uspio ispoštovati kalendar i organizovati značajnu sportsku manifestaciju.

"Na Palama sinoć nije bilo slobodnih smještajnih kapaciteta, što govori koliko Pale u turističkom smislu dobijaju ovim ski-centrom. `Gondola` je dio priče onoga što se dešava na Јahorini i uvjeren sam da će u budućnosti imati podršku i Vlade i predsjednika", rekao je Јugović.

Na stazama Ski-centra "Ravna planina" na Palama jutros je počeo drugi "FIS trofej Ravna planina" na kojem će se do 17. decembra u FIS trkama muškog i ženskog slaloma takmičiti 86 takmičara iz 26 zemalja. Organizator i zlatni sponzor takmičenja je kompanija "Majneks", a pokrovitelji ovogodišnjeg "FIS trofeja Ravna planina" su Vlada Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, te Ministarstvo civilnih poslova BiH i Opština Pale.

Izvor. SRNA