latinica  ћирилица
14/12/2017 |  11:20 ⇒ 15/12/2017 | 09:16 | Autor: RTRS

Pale: Počeo drugi "FIS trofej Ravna planina"

Na stazama Ski-centra "Ravna planina" na Palama danas je počeo drugi "FIS trofej Ravna planina" na kojem će se do 17. decembra u FIS trkama muškog i ženskog slaloma takmičiti 97 takmičara iz 26 zemalja.
Pale - počeo drugi "FIS trofej Ravna planina" - Foto: SRNA
Pale - počeo drugi "FIS trofej Ravna planina"Foto: SRNA

Takmičari će imati mogućnost da ispune i olimpijsku A normu.

Učesnik takmičenja i reprezentativac BiH Marko Šljivić rekao je da je ovo značajno takmičenje jer je to prilika da takmičari iz Republike Srpske osvoje normu za Zimske olimpijske igre iduće godine u Koreji.

"Došlo je mnogo takmičara jer je olimpijska godina. Staza je odlična, uslovi dobri, iako nismo imali sreće sa vremenom ovih dana", istakao je Šljivić.

On je napomenuo da na Bjelašnici i Јahorini trenutno nije moguće ni skijati, a kamoli organizovati ovakvu trku.

Organizator takmičenja je kompanija "Majneks" sa Pala i Smučarski klub Pale.

Smučarski klub "Pale" i skijalište "Ravna planina" su, iako nedostaje snijega, pripremili odličnu stazu da bi takmičenje zadovoljilo kvalitet Međunarodne skijaške federacije.

Zlatni sponzor takmičenja je kompanija "Majneks", a pokrovitelji ovogodišnjeg "FIS trofeja Ravna planina" su Vlada Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, te Ministarstvo civilnih poslova BiH i opština Pale.

Izvor: SRNA