latinica  ћирилица
20/11/2017 |  21:08 ⇒ 21:24 | Autor: RTRS

U UEFA timu vijeka dominantni Španci

UEFA je napravila izbor najboljih igrača u ovom vijeku. Tim je napravljen na osnovu uspjeha, pobjeda i renkinga klubova i igrača u posljednjih 17 godina.
UEFA izabrala tim vijeka (Foto: UEFA) -
UEFA izabrala tim vijeka (Foto: UEFA)

Na golu je Iker Kasiljas, koji je šest puta bio u timu UEFA, od 2007. godine - 12 puta.

U odbrani bi bilo Ramos koji je biran pet puta i Pike koji je izabran jednom više. Tu je i Pujol koji je imao pet nominacija i posljednji put se našao 2014. prije povlačenja, a on je na desnoj poziciji.

Lijevo bi bio Lam, takođe pet puta u idealnom timu.

Fudbaler koji je najviše puta oblačio dres Barselone, Ćavi predvodi vezni red, neizbježan je i Inijesta, zanimljivo, jednom više, šest puta je bio u najboljoj ekipi UEFA.

Igračima Barse društvo pravi Stiven DŽerard, a legendarni kapiten Liverpula se tri puta u nizu, od 2005. do 2007. našao u timu.

Mesija i Ronalda ne treba posebno objašnjavati, a uz njih, mjesto je našao i Tijeri Anri, sa pet nominacija.

Što se tiče poretka klubova u posljednjih pet sezona, Real Madrid je prvi, ispred Atletika i Barselone, Јorgandžije su zamalo pretekle Barselonu, četvrti je Bajern, peti Јuventus, slijede Sevilja, PSŽ, Siti, Dortmund i Arsenal.

Evidentna je potpuna dominacija Španaca među igračima, njih šestorica su našli mjesto, a i na klupskom nivou u ovoj deceniji su nepobjedivi.

Izvor: Agencije