latinica  ћирилица
20/11/2017 |  19:23 | Autor: RTRS

Nešić: Završetak tunela Kalovita brda do 20. decembra

Vršilac dužnosti direktora Јavnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić izjavio je večeras Srni da bi radovi na tunelu "Kalovina brda" trebalo da budu okončani do 20. decembra, iako je planirani rok za njihov završetak 5. januar.
Nenad Nešić (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Nenad Nešić (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

"To je znatno prije nego što je planirano. Završeno je postavljene hidroizolacije, urađeno je 90 odsto sekundarne obloge od betona, a paraleno sa tim teku i radovi na postavljanju sekundarne obloge, kao i na sigurnosnim stazama, te ostalim neophodnim infrastrukturnim zahtjevima", naveo je Nešić.

On je pohvalio izvođača radova na tunelu preduzeće "Romanijaputeva" sa Sokoca, koje su posebnu pažnju posvetilo održavanju zaobilaznice preko Kalovitih brda.

Tehnički direktor Akcionarskog društva "Romanijaputevi" Dragan Buloščić rekao je Srni da se radovi odvijaju bez problema i skladu sa predviđenom dinamikom, iako su složeni uslovi.

"Sve ide svojim planom. Malo nas niska temperatura ometa, ali mi ćemo to prevladati", rekao je Buloščić.

On je podsjetio da je vrijednost ovog projekta 1,4 miliona KM.

Na Kalovitim brdima biće izgrađen savremen tunel dug 201 metar sa led rasvjetom, novim kolovozom i novom saobraćajnom signalizacijom.

Izvor: SRNA