latinica  ћирилица
20/11/2017 |  09:58 ⇒ 12:12 | Autor: RTRS

Zvizdić popunio Obavještajno - bezbjednosnu agenciju Bošnjacima

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić popunio je ovih dana sva mjesta u Obavještajno-bezbjedonosno-savjetodavnoj službi kadrom bošnjačke nacionalnosti.
OBA BiH - Foto: RTRS
OBA BiHFoto: RTRS

Iako je u konkursnoj komisiji sjedila Mira Mihajlović, šef kabineta zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića, nije bilo primjedbi na izbor kandidata, niti na minimalnu razliku u bodovima koja otvara sumnju na objektivnost komisije, piše "Glas Srpske".

Nadležnost Objavještajno-bezbjedonosno-savjetodavne službe je podrška u radu Izvršno-obavještajnog odbora Savjeta ministara koji čine predsjedavajući Savjeta ministara i njegovi zamjenici.

Imenovanjem isključivo bošnjačkog kadra u tu službu nastavljeno je ignorisanje službenika ostalih nacionalnosti u bilo kom segmentu koji ima veze sa radom Obavještajno bezbjednosne agencije /OBA/ BiH.

Na konkursima, koje je vodila Agencija za državnu službu BiH, prvoplasirani su bili kandidati bošnjačke nacionalnosti, a i sekretar ove službe je Bošnjak – Enes Bezdrob.

Kako se navodi u zakonskim odredbama, kandidate imenuje predsjedavajući Savjeta ministara uz saglasnost direktora OBA, a na toj poziciji je takođe Bošnjak Osman Mehmedagić.

"Tako su Zvizdić i Mehmedagić obezbijedili da u svim segmentima podršku u obavještajno-bezbjedonosnom radu na nivou BiH u rukama drže Bošnjaci", navodi "Glas Srpske".

Izvor: SRNA