latinica  ћирилица
19/11/2017 |  21:14 | Autor: RTRS

Srpska lista pobijedila u Partešu, neizvjesno u Klokotu

U drugom krugu lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji danas je, prema podacima iz izbornih štabova, u Partešu pobijedio kandidat Srpske liste Dragan Petković, dok je u Klokotu situacija još neizvjesna, javio je dopisnik Srne.
Glasanje na Kosovu - Foto: Novosti.rs
Glasanje na KosovuFoto: Novosti.rs


Iz Izbornog štaba Božidara Dejanovića, novog kandidata Srpske liste za gradonačelnika Klokota, kažu da je Dejanović pobijedio, dok su iz Izbornog štaba njegovog protivkandidata Strahinje Spasića saopštili, oslanjajući se i na zvanične rezultate CIK-a, da je Spasić osvojio 1.031 glas, a Dejanović 1.019 glasova.

Ostaje da se prebroje takozvani uslovni listići kojih ukupno ima 25 i listići pristigli putem pošte.

Što se tiče albanskih političkih partija Demokratski Savez Kosova Ise Mustafe dobio je gradonačelnike u Istoku, Podujevu, Vučitrnu, Gnjilanu, Dragašu, Demokratska partija Kosova u Prizrenu, Uroševcu i Klini, Alijansa za novo Kosovo u južnoj Kosovskoj Mitrovici i Alijansa za budućnost Kosova u Đakovici, Obiliću i Suvoj Reci.

"Samoopredjeljenje" je dobilo danas gradonačelnika u Prištini i u Kosovskoj Kamenici, što su jedine opštine u kojima je ova radikalna albanska stranka dobila većinsku podršku birača, a i Građanska inicijativa Nisma dobila je gradonačelnika u Mališevu.

Ostaje da pristignu rezultati glasanja iz opštine Kačanik, ali je izvjesno da je najviše gradonačelnička dobio Demokratski savez Kosova, a potom Srpska lista koja bi, ukoliko njen kandidat Božidar Dejanović u Klokotu dobije još potrebnih dvadesetak glasova, osvojila vlast u svih deset opština sa većinskim srpskim stanovništvom.

Izvor: Srna