latinica  ћирилица
19/11/2017 |  16:10 | Autor: RTRS

Alimpijević: Da pokažemo kvalitet koji nas je krasio u većini mečeva u ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u subotu uveče u Zadar, gdje ih u ponedjeljak od 18 časova očekuje meč 9. kola ABA lige, a trener Dušan Alimpijević ističe da je neophodno pokazati onu borbenost koja je krasila njegovu ekipu u prethodnim nastupima u regionalnom takmičenju.
Dušan Alimpijević (Foto: Nezavisne / ilustracija) -
Dušan Alimpijević (Foto: Nezavisne / ilustracija)

Crveno-bijeli su nakon odigrane evroligaške utakmice sa Olimpijakosom avionom odletjeli do Istanbula, a nakon toga avionom išli iz Turske do Zagreba, gdje ih je u subotu uveče čekao autobus kojim su se prebacili do Zadra.

Ipak, već u nedjelju u prijepodnevnim časovima, trener Dušan Alimpijević je izveo ekipu na prvi trening u dvorani "Krešimir Ćosić":

"Ne očekuje nas nimalo lak posao u Zadru. Domaćin je bez obzira na činjenicu da ima tri pobjede u dosadašnjem dijelu sezone pokazao da ima kvalitet, i posebno je neugodan pred svojim navijačima u gradu koji ima dugu košarkašku istoriju. Činjenica je da je iza nas teška nedjelja sa dvije evroligaške utakmice koje nismo odigrali dobro, ali ovaj meč protiv Zadra moramo da odigramo angažovano, borbeno i da pokažemo kvalitet i igru koja nas je krasila u većini mečeva u ABA ligi ove sezone. Nakon toga slijedi pauza u regionalnom takmičenju, koja će nam dobro doći, jer nastavljamo u istom ritmu u Evroligi. Svi momci su spremni za ovaj meč, a o 12 igrača koji će nastupiti u Zadru odluku ćemo donijeti neposredno pred početak meča", rekao je trener crveno-bijelih Dušan Alimpijević za klupski sajt.

Izvor: KK Crvena zvezda, Blic