latinica  ћирилица
18/11/2017 |  17:47 ⇒ 19/11/2017 | 09:57 | Autor: RTRS

Vučić poruke iz Vukovara uporedio sa ratnohuškačkim porukama iz BiH (VIDEO)

Oštra reagovanja izazvala je danas i izjava hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Sa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. poručila je da će puno vode proteći Dunavom prije nego što Srbija i Hrvatska postanu prijatelji. Srpski predsjednik Aleksandar Vučić poruke iz Vukovara uporedio je sa ratnohuškačkim porukama iz Bosne i Hercegovine.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

"Rekla sam već nekoliko puta- još će puno vode proteći Dunavom prije nego što će Hrvatska i Srbija moći reći da su prijateljske države, ali to ne znači da ne možemo i ne smijemo razgovarati" , izjavila je predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović.

"U regionu smo se trudili da na svaki način smirujemo tenzije, nerijetko nismo odgovarali nikome na provokacije i teške riječi. Svi su koristili Srbiju za svoje unutrašnje političke potrebe. Od sinoć kada su krenule svetkovine oko Vukovara bezbrojnih uvreda na račun Srbije i Srba, do onoga štop smo prije nekoliko dana slušali iz BiH, gdje nas još ubjeđuju kako ono što smo čuli nismo čuli. A ono što smo čuli je mnogo gore od onoga što su oni demantovali" istakao je predsjednik Srbije , Aleksandar Vučić.