latinica  ћирилица
18/11/2017 |  12:31 ⇒ 12:44 | Autor: RTRS

Vučić: Moj prijedlog je da idemo samo na gradske izbore

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je u obraćanju na Glavnom odboru stranke rekao da je njegov prijedlog da se u martu održe samo redovni izbori u Beogradu, a parlamentarni "kad im dođe red".
Iz obraćanja Aleksandra Vučića na sednici Glavnog odbora - Foto: TANЈUG
Iz obraćanja Aleksandra Vučića na sednici Glavnog odboraFoto: TANЈUG

"Iako razumijem razloge drugih ljudi, moj prijedlog je da idemo samo na redovne gradske izbore a na parlamentarne kad im dođe red. Na gradskim izborima ćemo da im pokažemo rezultate", istakao je Vučić na sjednici Glavnog odbora.

Ipak, dodaje lider naprednjaka, ostavlja se mogućnost da Glavni odbor donese i drugačiju odluku. 

Neki su, kaže, očekivali da ćemo ići na parlamentarne izbore.

"Ali mi imamo i drugog posla, treba da se bavimo državom. Srbija ne može da čeka, možda ova odluka nije možda u najboljem interesu stranke, ali je u najboljem interesu Srbije, a naš je zadatak da služimo Srbiji", istakao je Vučić.

Lider naprednjaka je rekao da je na sjednici Predsedništva SNS-a, koja je održana prije sjednice Glavnog odbora, bila rasprava bez dogovora "ne zato što smo se preglasavali, već jer su postojale različite ideje".

"Ideje su podstaknute i stranačkim razlozima i manjim dijelom, čini mi se, državnim razlozima. Јedan od argumenata za je da, ako bismo naredne godine imali parlamentarne izbore, onda bismo 2022. imali sve izbore zajedno, to znači četiri godine mira", rekao je Vučić.

Rekao je da je na sjednici Prededništva bilo manje argumenata protiv izlaska na izbore.

"Iz stranačkog ugla gotovo da ih nema, iz ugla države Srbije ima jedan, i to je za mene najveći. I da idemo na izbore, i da ne gubimo fiskalnu disciplinu, brinem se jer nećemo moći da razgovaramo o KiM itd. A druga stvar je da, ako idemo na parlamentarne izbore, mislite li da ima smisla da ostavimo istog premijera, istu predsjednicu narodne skupštine Maju Gojković?", rekao je lider naprednjaka. 

Mislim da i jedna i druga obavljaju odličan posao, rekao je Vučić.

"Ana (Brnabić) ima moju punu podršku jer radi vrijedno i odgovorno, jer izdržava paklene pritiske, ne samo zato što je vrijedna već jer je odana i neće da ide protiv svojih prijatelja. Zato im Ana, bez obzira na njenu, ovakvu ili onakvu orijentaciju, više zije zvezda. Zato što sa nama radi najteže poslove", rekao je predsjednik SNS-a.

Dodao je da je na Maju Gojković ponosan jer predstavlja hrabrost i energiju.

Izvor: RTS