latinica  ћирилица
17/11/2017 |  17:10 ⇒ 17:31 | Autor: RTRS

U nedjelju počinje festival "Dani malih stvari"

U Trebinju će od 19. do 23. novembra biti održan 12. Interdisciplinarni festival "Dani malih stvari", koji će okupiti dramske umjetnike iz Republike Srpske i Srbije, najavio je umjetnički direktor festivala Željko Milošević.
Trebinje, festival - Milošević - Foto: SRNA
Trebinje, festival - MiloševićFoto: SRNA

Milošević je rekao novinarima da će manifestaciju otvoriti predstava "Malo blago" Gradskog pozorišta Јazavac iz Banjaluke u nedjelju, 19. novembra u 20.00 časova u sali Kulturnog centra.

U ponedjeljak, 20. novembra trebinjskoj publici predstaviće se studenti sa Fakulteta dramskih umjetnosti iz Beograda sa predstavama "Nakaze" i "Ne igraj na Engleze".

Pretposljednjeg dana festivala, u srijedu, 22. novembra na programu je predstava "Nušićev optimalan broj" - koprodukcijski projekat Pozorišta "Maska" iz Šapca i Kulturne scene "Male stvari" iz Trebinja.

Festival se završava u četvrtak, 23. novembra predstavom beogradski teatar "Karte blanše" /Carte Blanche/ iz Beograda, sa predstavom "Život je loto".

Iste večeri, od 22.30 časova na programu je monodrama "Da sam ja pozorište" - autorsko djelo Ene Radovanović iz Kruševca.

Prema riječima direktora festivala, ove godine će biti dodijeljene nagrade za najboljeg glumca, glumicu i predstavu, o čemu će odlučiti petočlani žiri.

Sve predstave će biti odigrane u pozorišnoj sali Kulturnog centra sa početkom u 20.00 časova.

Cijena ulaznice je tri KM, dok će se komplet ulaznica moći kupiti po cijeni od devet KM.

Pokrovitelj 12. Interdisciplinarnog festivala "Dani malih stvari" je Grad Trebinje.

Izvor: Srna