latinica  ћирилица
17/11/2017 |  15:39 ⇒ 16:27 | Autor: RTRS

Šarović ne vjeruje da će Radončić povući svog ministra

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović ne vjeruje da će predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić povući svog ministra iz Savjeta ministara.
Mirko Šarović - Foto: RTRS
Mirko ŠarovićFoto: RTRS

Komentarišući najavu Radončića da će se SBB povući iz vlasti, Šarović je rekao novinarima na Јahorini da više vjeruje da je to političko pozicioniranje.

Prema njegovim riječima, čak i ako Radončić povuče ministra komunikacija i transporta Ismira Јusku ništa se značajno i dramatično neće desiti, jer takav je sistem i zamjena će se izvršiti "bez drame".

"Ako Јusko izađe iz Savjeta ministara, sljedećeg dana će ga bez bilo kakve procedure zamijeniti njegov zamjenik Saša Dalipagić", pojasnio je Šarović i dodao da će zamjenik taj posao raditi do kraja mandata.

Šarović kaže da je izbor na Radončiću, da je situacija potpuno jasna i da zato ne vjeruje u skori izlazak. "Ovo je više političko pozicioniranje, što ne znači da se u nekoj kasnijoj fazi to ne može desiti", zaključio je Šarović.

Radončić je ranije najavio povlačenje SBB-a iz vlasti, ocijenivši da se stvari unutar vladajuće političke "šestorke" na nivou BiH usložnjavaju i da će ova stranka dobro razmisliti da li će ostati u njoj.

Izvor: SRNA