latinica  ћирилица
14/11/2017 |  18:32 | Autor: RTRS

Hrvatska zadržala selektora koji ju je odveo na Mundijal

Došao je na kormilo reprezentacije da ugasi požar i poslije samo tri meča je razmrdao fudbalere. Zlatko Dalić je uspio da odvede Hrvatsku na Mundijal, a tamošnji Savez ga je nagradio novim ugovorom.

"Vatreni" su se na planetarnu smotru plasirali kroz baraž, u kom su eliminisali Grčku (4:1, 0:0). Prethodno, Dalić je vodio nacionalni tim na odlučujućem meču u grupi I protiv Ukrajine. I na tom meču je slavio, pa je jasno da je uspio da trgne fudbalere, koji su kod prethodnog selektora Anta Čačića izgledali beživotno.

Zbog svega toga, predsjednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker mu je ponudio novi ugovor i priliku da Hrvatsku vodi i na Svjetskom prvenstvu.

- Zlatko Dalić je apsolutno opravdao naše povjerenje na utakmicama protiv Ukrajine i Grčke i tako potvrdio ispravan izbor nakon poraza od Finske. Kao što smo se brzo dogovorili kada smo se prvi put čuli, tako smo i sada vrlo lako postigli dogovor, što svjedoči da imamo zajednički interes, a to je uspjeh hrvatske reprezentacije. Selektoru čestitam na onome što je odradio u kratkom roku, pokazao je da zaslužuje klupu hrvatske reprezentacije. Zlatku i reprezentaciji osiguraćemo maksimalne uslove uoči puta u Rusiju, kako bismo tamo ostvarili što bolji rezultat - rekao je Šuker.

Izvor: Blic