latinica  ћирилица
14/11/2017 |  15:55 ⇒ 16:52 | Autor: RTRS

Gluhaković: Cilj je da se Јahorina upiše u listu svjetskih skijaških centara

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske, Predrag Gluhaković ocijenio je uspješnom saradnju sa Ambasadom Francuske u BiH na projektima u vezi sa organizacijom Evropskog olimpijskog festivala mladih "EЈOF 2019" na Јahorini.
Gluhaković: Cilj je da se Јahorina upiše u listu svjetskih skijaških centara - Foto: SRNA
Gluhaković: Cilj je da se Јahorina upiše u listu svjetskih skijaških centaraFoto: SRNA


On je tokom sastanka sa ambasadorom Francuske u BiH Gijomom Rusonom o saradnji i projektima u oblasti turizma izjavio da očekuje više zajedničkih projekata koji bi pomogli unapređenje skijaških centara i zimskog turizma u Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva.

"Francuska je lider u planinskom turizmu i iskustva koja dobijamo kroz projekte značajna su za unapređenje turističke ponude u skijaškim centrima u Republici Srpskoj, a posebne koristi može da ima Olimpijski centar `Јahorina`. Cilj nam je da napravimo moderan klaster po uzoru na Francusku u pogledu zimskog i planinskog turizma", naveo je Gluhaković.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici francuskih firmi koje učestvuju u realizaciji projekata u vezi sa "EЈOF 2019".

Oni su predstavili rezultate dosadašnjeg rada u studiji koja se odnosi na Olimpijski centar "Јahorina", u kojoj je, između ostalog, navedeno da je potrebno raditi na povećanju broja smještajnih kapaciteta, produženju skijaške sezone osnježavanjem staza i ponudi odgovarajućih sadržaja tokom cijele godine na Јahorini. Na sastanku je istaknuto da je cilj projekata svrstavanje Јahorine na mapu svjetskih skijaških centara.

Izvor: SRNA