latinica  ћирилица
14/11/2017 |  14:59 | Autor: RTRS

Košarac: Zbog Izetbegovićevih ratnohuškačkih izjava odgoditi sjednicu

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac napustio je sjednicu Proširenog kolegijuma nakon što nije prihvaćen zahtjev ovog kluba za odgađanje nastavka 53. i održavanja 54. sjednice ovog doma, koje se zakazane za sutra.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

U zahtjevu se navodi da Klub poslanika SNSD-a smatra da ne postoje uslovi za normalno održavanje nastavka 53. sjednice Predstavničkog doma zbog, kako je naglašeno, antidejtonskih, antiustvanih i ratnohuškačkih izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, te s toga traže da se nastavak ove sjednice odgodi do daljeg.

"Klub poslanika SNSD-a jučerašnju Izetbegovićevu izjavu doživljava kao prijetnju ratom Republici Srpskoj i s toga poziva sve srpske predstavnike iz Republike Srpske da bez odgađanja napuste institucije BiH i u institucijama Srpske obave konsultacije o budućem djelovanju u Sarajevu", navodi se u zahtjevu Kluba poslanika SNSD-a.

Na današnju sjednicu Proširenog kolegijuma nisu došlu zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Mladen Bosić /SDS/ i predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a Aleksandra Pandurević /SDS/.

Nakon što je napustio sjednicu, Košarac je rekao novinarima u Sarajevu da je SNSD, nažalost, ostao sam u zahtjevu za odgađanje sjednice i da očekuje da će svi predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH prihvatiti poziv predsjednika Republike Milorada Dodika da se povuku iz tih institucija i da se obave konsultacije svih srpskih političkih stranaka o daljem nastavku političkog djelovanja u Sarajevu

"SDS ima vremena do sutra ujutru da donese takvu odluku", poručio je Košarac.

Izvor: SRNA