latinica  ћирилица
14/11/2017 |  14:25 ⇒ 14:33 | Autor: RTRS

Kabinet Izetbegovića: Neko namjerava da naruši odnose Beograda i Sarajeva?!

Kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva BiH optužio je novinsku agenciju Tanjug da nije slučajno netačno prenijela dijelove intervjua Bakira Izetbegovića za "Dojče vele", navodeći da "iza svega stoji nečija namjera da se naruše odnosi BiH i Srbije".
Bakir Izetbegović - Foto: Anadolija
Bakir IzetbegovićFoto: Anadolija

Iz Izetbegovićevog kabineta tvrde da je Tanjug dijelove intervjua prenijela netačno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave.

"Tako prenesena informacija izazvala je seriju neprimjerenih i predimenzionisanih reagovanja. Umjesto da isprave očiglednu lažnu vijest koju su plasirali, iz Tanjuga su nastavili da obmanjuju javnost, izvrću činjenice i plasiraju nove neistine", navodi se u saopštenju.

Iz Izetbegovićevog kabineta ističu da je "time postalo jasno da Tanjug nije slučajno pogriješio, nego da iza svega stoji nečija namjera da se naruše odnosi BiH i Srbije, te baci sjenka i kreira loša atmosfera uoči posjete Predsjedništva BiH Beogradu".

U saopštenju se navodi da je uredništvo Tanjuga iz Kabineta člana Predsjedništva BiH "upozoreno da informacija koju su prenijeli ne odgovara istini, u šta se lako uvjeriti gledanjem video-intervjua".

Izetbegović je u intervjuu za "Dojče vele" rekao da se nada da će BiH priznati samoproglašeno Kosovo.

"Što se mene tiče, dosad je Kosovo trebalo da bude priznato. Sad će se naljutiti moje kolege, ali naši pokušaji da se to dogodi samo su donijeli probleme unutar BiH, a nisu pomogli Kosovu", rekao je Izetbegović.

Izvor: SRNA