latinica  ћирилица
14/11/2017 |  14:17 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

U srijedu oblačno s kišom i susnježicom (VIDEO)

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom i susnježicom.

Јutro će biti oblačno uz slabu kišu, na planinama uz slab snijeg. U nižim predjelima na zapadu ponegdje susnježica i vlažan snijeg. Na sjeveroistoku više suvog vremena uz slabu kišu samo ponegdje, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom dana na jugu i jugozapadu padavine jačaju, a u ostalim predelima ostaje uz slabu kišu.

Zbog hladnijeg vremena na zapadu će i dalje padati sijeg na planinama, a mjestimično i u nižim predjelima.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura.

Јutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu od sedam do 11, a dnevna od jedan do šest, na jugu od osam do 12 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U srpskoj i FBiH danas je bilo oblačno sa kišom, a u višim područjima, centralnim i istočnim predjelima sa susnježicom i snijegom.

Temperature vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus šest, Ivan sedlo minus dva, Han Pijesak i Kalinovik minus jedan, Sarajevo i Tuzla jedan, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Ribnik, Šipovo, Bugojno i Јajce dva, Gacko, Banjaluka, Bihać, Livno, Srebrenica i Zvornik tri stepena, Novi Grad, Foča, Doboj, Drvar, Gradačac, Sanski Most i Zenica četiri stepeni Celzijusovih.

U Srpcu, Višegradu, Rudom, Bijeljini, Brčkom i Prijedoru u 13.00 časova temperatura je bila pet stepeni, Bileći i Grudama osam, Mostaru i Širokom Brijegu deset, Stocu 11, Trebinju i Neumu 12 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA