latinica  ћирилица
14/11/2017 |  13:44 | Autor: RTRS

Italijanski mediji osuli paljbu po fudbalskoj reprezentaciji

Italijanski mediji na brutalan i kritički način opisali su eliminaciju reprezentacije od Švedske u baražu za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.
„Apokalipsa, smrt na San Siru...“ - Foto: RTS
„Apokalipsa, smrt na San Siru...“Foto: RTS

Četvorostruki svjetski šampion ostao je bez plasmana na Mundijal prvi put poslije 60 godina poslije remija bez golova na milanskom San Siru i poraza u prvom meču od Stokhomu 1:0.

Tamošnji mediji najviše kritika uputili su igračima i selektoru Đanpjeru Venturi kome se zamjera jer je izostavio Lorenca Insinjea, napadača Napolija u sjajnoj formi, kao i to što je Manolo Gabijadini dobio šansu ispred Andree Belotija.

Najdalje su otišli listovi Korijere delo Sport i Libero sa naslovima "Sve ih otjerajte", odnosno "Smrt na San Siru", što jasno govori koliko je svima na Apeninima teško palo to što neće vidjeti Rusiju.

Ugledna Gazeta delo Sport na naslovnici donosi naslov "Kraj", a na trećoj strani "Apokalipsa", Korijere dela Sera je nešto umjerenija "Bez Mundijala poslije 60 godina", dok Tutosport piše "Svi kući" i naglašava da su se fudbaleri osramotili.

Eliminacija Italije je i sportska tema broj jedan u Evropi, njemački Bild ističe sliku golmana Đanluiđija Bufona u suzama i naslovom "Svjetsko prvenstvo bez Italije", francuski Lekip piše da je "Italija doživjela istorijski fijasko", španska Marka "Nevjerica, Italija bez Mundijala", a britanski Gardijan i najdrastičniji donosi naslov, vjerovatno najbolje opisujući iz fudbalskog ugla - "Kraj svijeta".

Izvor: Agencije