latinica  ћирилица
14/11/2017 |  10:53 ⇒ 10:54 | Autor: RTRS

Slucki: Dvostruki standardi u izjavi Mejove

Poslanik u ruskom parlamentu Leonid Slucki osudio je izjavu premijera Britanije Tereze Mej, koja je optužila Rusiju za potkopavanje globalnog poretka.
Leonid Slucki (foto: Wikipedia / A.Savin) -
Leonid Slucki (foto: Wikipedia / A.Savin)

"Izražavam nezadovoljstvo i neslaganje sa izjavom da Rusija pokušava namjerno da potkopa 'međunarodni poredak'. Ovo je primjer dvostrukih standarda", rekao je novinarima Slucki, koji predvodi Odbor za spoljna pitanja ruske Dume.

On je istakao da su koraci Rusije na globalnoj areni uvijek odmjereni i potpuno u skladu sa međunarodnim propisima, prenio je TASS.

"Ne bih to mogao da kažem za neke naše 'strateške prijatelje' koji, krijući se iza rezolucija Savjeta bezbjednosti UN, preduzimaju korake koji apsolutno predstavljaju kršenje tih rezolucija, isključivo radi ostvarivanja svojih geopolitičkih interesa", rekao je on.

On je dodao da Rusija, kao i Britanija, ne želi povratak hladnog rata.

"Spremni smo na razvoj uzajamnog dijaloga i partnerskih odnosa, ipak, taj proces treba da bude uzajaman i da se zasniva na jednakosti i reciprocitetu", rekao je Slucki.

Mejova je juče rekla da potezi Rusije "prijete međunarodnom poretku od koga svi zavisimo".

"Britanija ne želi povratak u hladni rat niti stanje stalnog sukoba", rekla je Mejova, dodajući da će britanski ministar spoljnih poslova Boris DŽonson narednih mjeseci posjetiti Moskvu.

Izvor: SRNA