latinica  ћирилица
14/11/2017 |  10:44 | Autor: RTRS

Republikanci vjeruju u Trampa

Američki predsjednik Donald Tramp neće imati protivkandidata u Republikanskoj stranci na narednim predsjedničkim izborima, jer republikanci smatraju da ima velike šanse da bude ponovo izabran.
Donald Tramp, predsjednik SAD-a (foto:  AP Photo/ Pablo Martinez Monsivais) -
Donald Tramp, predsjednik SAD-a (foto: AP Photo/ Pablo Martinez Monsivais)

Uprkos medijskoj satanizaciji i pritisku demokrata, značajni donatori redovno ulažu novac u Trampove projekte, a ankete pokazuju da čak 93 odsto onih koji su glasali za Trampa namjeravaju to da učine ponovo.

Mediji navode da u Republikanskoj stranci ima malo volje za podršku eventualnom Trampovom protivniku, jer mnogi vjeruju da bi to samo omogućilo lakšu pobjedu kandidata Demokratske stranke.

U SAD su rijetki slučajevi da predsjednik pred drugi mandat ima protivkandidata u sopstvenoj stranci.

Senator Arizone DŽef Flejk, kojeg su mnogi vidjeli kao Trampovog rivala unutar Republikanske stranke, već je odustao, jer ankete pokazuju da neće pobijediti ni u vlastitoj državi.

Trampovi protivnici unutar republikanaca željeli bi da
Mark Kuban, vlasnik košarkaškog kluba "Dalas Meveriks", bude Trampov izazivač.

Kuban je najavio da će, ako se kandiduje, to učiniti kao republikanac.

On smatra da bi Trampov protivkandidat trebao znati da mu odgovori jednakom mjerom i da razgovara svakodnevno sa Trampovim biračima, kako bi ih uvjerio da postoje drugačija rješenja.

Međutim, za sada, najizglednije je da će Tramp, ukoliko se ne dokažu optužbe za navodnu saradnju sa Rusima, biti jedini republikanski kandidat za drugi predsjednički mandat, procjenjuju analitički portali.

Izvor: SRNA