latinica  ћирилица
14/11/2017 |  10:17 ⇒ 10:19 | Autor: RTRS

NDP: Priznanje samoproglašenog Kosova- podrška raspadu BiH

Izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova direktna je podrška politici raspada BiH, stav je NDP-a.
NDP - Foto: RTRS
NDPFoto: RTRS

U saopštenju ove stranke navodi se da onaj ko podržava secesiju Kosova i Metohije u Srbiji, daje punu podršku izdvajanju Republike Srpske iz BiH.

"Kada bi BiH priznala Kosovo kao državu, nasilno i neustavno, bez saglasnosti predstavnika Republike Srpske, širom bi otvorila vrata izdvajanju Republike Srpske iz BiH", smatraju u NDP-u.

Iz NDP-a poručuju da ne može srpski narod sačuvati BiH ako to ne želi Bakir Izetbegović, te da je najbrži način da se BiH raspadne - priznavanje samoproglašenog Kosova.

"Ako to Bakir želi - neka izvoli, ali prije toga bilo bi pristojno da poželi srećan put Republici Srpskoj, uz obećanje da će i nama učiniti radost priznanja državnosti. Isto kao i kosovskim Albancima u Srbiji", navedeno je u saopštenju.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je juče za Dojče vele da je BiH već trebalo da prizna samoproglašeno Kosovo i da planira da to učini.

Izvor: SRNA