latinica  ћирилица
14/11/2017 |  07:26 ⇒ 18:14 | Autor: RTRS

Vlasenica: Protestna šetnja radnika Doma zdravlja (FOTO/VIDEO)

Radnici Doma zdravlja u Vlasenici koji su u generalnom štrajku od 6. novembra, organizovali su mirnu protestnu šetnju od zgrade ove zdravstvene ustanove do zgrade Skupštine opštine. Iskazali su nezadovoljstvo činjenicom da još niko od nadležnih nije ponudio rješenje za probleme ove zdravstvene ustanove. Odgovore nisu dobili ni danas.
Vlasenica, protestna šetnja - Foto: RTRS
Vlasenica, protestna šetnjaFoto: RTRS

Vlaseničkim ljekarima duguje se sedam zarađenih plata, ne uplaćuju im se doprinosi i prevoz. Kažu, Dom zdravlja je na ivici propasti.

Iako su očekivali da ih danas prime predstavnici lokalne uprave, to se nije desilo. U opštini kažu da je načelnik na putu.

"Јedini i osnovni razlog našeg štrajka nije ni politički, ni stranačk, već su razlog naša dugovanja. Radnici su došli u tako tešku situaciju da zaiste na možemo dalje da preživimo, a ni naše porodice", rekla je Vladanka Vlačić, predsjednik Sindikalne organizacije Doma zdravlja Vlasenica.

Dug vlaseničkog Doma zdravlja je tri miliona maraka. Zbrinjavaju se samo hitni slučajevi, nema lijekova, ni grijanja.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja u Vlasenici Јagoda Petrović ističe da su već razgovarali sa predstavnicima lokalne zajednice i resornim ministarstvom i da su na pomolu neka rješenja.

Ljekari su poručili da će štrajk nastaviti sve dok im se ne isplate barem tri plate i dok ih ne posjeti resorni ministar Dragan Bogdanić.