latinica  ћирилица
13/11/2017 |  19:12 | Autor: RTRS

Dimitrov slavio na debiju u Londonu

Bugarski teniser Grigor Dimitrov ostvario je prvu pobjedu u karijeri na završnom Mastersu, pošto je u 1. kolu grupe "Pit Sampras" savladao Austrijanca Dominika Tima sa 6:3, 5:7, 7:5.
Grigor Dimitrov - Foto: Getty Images
Grigor DimitrovFoto: Getty Images

U drugom meču u Londonu od 21 sat sastaju se Španac Rafael Nadal i Belgijanac David Gofan. Masters u Londonu igra se za nagradni fond od osam miliona dolara i njime se spušta zavjesa na sezonu.

Dimitrov je prvi put učesnik ovog turnira i u prvom susretu je uspio da se raduje.

Duel je trajao skoro dva i po sata i publika je mogla da uživa u O2 areni. Prvi set je riješen u šestom gemu kada je Dimitrov poslije propuštene dvije šanse iskoristio treću da napravi brejk i povede sa 4:2 što mu je bila dovoljna prednost.

U drugom su obojica odlično servirala, samo tri gema su završena na razliku, a u samom finišu je Tim slomio Bugarina i brejkom sa nulom došao do 7:5 za produžetak meča.

Sjajna borba viđena je i u odlučujućem setu. Opet je Dimitrov treću šansu pretvorio u brejk (4:3) i kada je servirao za pobjedu, Austrijanac se spasao izjednačivši na 5:5. Ipak, odmah je izgubio servis i Dimitrov je treću meč loptu iskoristio za trijumf.

Izvor: Blic