latinica  ћирилица
13/11/2017 |  17:10 | Autor: RTRS

Uhapšen direktor "Agrokomerca" Ermin Mujić

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ danas su u okviru akcije "Kapija" u Cazinu uhapsili direktora "Agrokomerca" iz Velike Kladuše Ermina Mujića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja u vezi sa krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi.
SIPA - Foto: ilustracija
SIPAFoto: ilustracija

Nezvanično, Mujić je uzeo mito od 25.000 KM za određeni zakup, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist, a na štetu društva u kojem obavlja dužnost odgovornog lica, prenose federalni mediji.

Federalna Vlada je prije dvije godine dala Nadzornom odboru "Agrokomerca" prethodnu saglasnost za imenovanje Mujića za direktora ovog privrednog društva na period od četiri godine.

U toku su pretresi objekata na više lokacija na području Unsko-sanskog kantona s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Aktivnosti se realizuju po naredbama Opštinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz podršku policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Sipe, Mujić će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu biti predat Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Izvor: Srna