latinica  ћирилица
13/11/2017 |  16:17 ⇒ 16:23 | Autor: RTRS

Uspješna posjeta Maljkovića Dodiku i Republici Srpskoj

Božidar Maljković, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije, boravio je u ime Međunarodnog olimpijskog komiteta u nedjelju u Banjaluci, gdje je održan sastanak sa Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske.
Predsjednik Republike Srpske razgovarao sa predsjednikom Olimpijskog komiteta Srbije - Foto: RTRS
Predsjednik Republike Srpske razgovarao sa predsjednikom Olimpijskog komiteta SrbijeFoto: RTRS

Kao i uvijek, Dodik je bio odličan domaćin, a Maljković je bio delegiran u ime svih olimpijskih komiteta bivših jugoslovenskih republika, kako bi se što uspješnije organizovale Zimske olimpijske igre za mlade u Sarajevu.

Rezultat sastanka je bio više nego uspješan, zahvaljujući predsjedniku Dodiku i njegovom razumijevanju sporta uopšte. Sastanku je prisustvovao i Igor Dodik, brat predsjednika Republike Srpske, kao i Raša Radovanović, proslavljeni reprezentativac i košarkaš sarajevske Bosne.

"Za obje srpske zemlje velika je stvar i od nacionalnog značaja kada se na čelu njih nalaze Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, koji shvataju sve probleme sporta uopšte i refleksno reaguju na sve probleme koji se pojave. Nikada u istoriji nismo imali da dva predsjednika tako strastveno vole sport i po mom skromnom mišljenju to treba iskoristiti i u Srbiji u Republici Srpskoj. Јoš jednom hvala Dodiku u ime Međunarodnog olimpijskog komiteta i moje lično ime", rekao je za Blicsport Maljković.

ZOI za mlade održaće se u Sarajevu, četiri sporta u istočnom dijelu grada koji pripada Republici Srpskoj, a četiri u federalnom dijelu Sarajeva, što je osnovna ideja MOK-a koji želi na ovaj način da zbliži narode.

Izvor: Blic