latinica  ћирилица
12/11/2017 |  15:34 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Sidnikat "Alumine" stimuliše zaposlene (VIDEO)

Porodica je stub svakog društva i države, a zadovoljan radnik jedan od ključeva uspjeha svake kompanije. Vođena ovim, prije dvije godine, Sindikalna organizacija metalske industrije i rudarstva kompanije "Alumina" odlučila je stimulisati zaposlene sa 300 maraka za svaki sklopljeni brak, odnosno 500 za novorođeno dijete. Za ove namjene do sada je izdvojeno 50 hiljada maraka.
Zvornik - Alumina - Foto: RTRS
Zvornik - AluminaFoto: RTRS

Cilj akcije je podsticanje i finansijsko pomaganje radnicima prilikom sklapanja brakova i proširenja porodica. Zvorničanin Bojan Gojković prije dvije godine se oženio, postao otac i njemu je prvom uručena jednokratna pomoć. 

"Značila je pomoć više u tom nekom smislu kao vid podrške, ne toliko u materijalnom da kažem , ali je ipak u današnje vrijeme lijepo vidjeti da Sindikat i kompanija misle na svoje radnike", rekao je radnik kompanije Bojan Gojković.

Novčanu pomoć dobio je i Srbo Marković. 

"Oženio sam se prije neka tri mjeseca. Јa sam zadovoljan, podržavam te akcije zato što se pomaže ljudima i mladima i starijima, sve zavisi šta je u pitanju", istakao je Marković.

 U Sindikatu su ponosni na ostvarene rezultate ove akcije. U protekle dvije godine pomogli su 47 vjenčanja i nagradili rođenje 70 beba radnika kompanije. 

"Što imate više djece i više sklopljenih brakova to je pokazatelj  da ta fabrika dobro posluje, odnosno da to društvo koje je vezano za fabriku je uspješno. Došli smo na tu ideju i ovo je jedan vid pružanja tzv. ekonomske sigurnosti svim mladim bračnim parovima", naglasio je predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva "Alumina" Radenko Smiljanić.

Svoju društvenu odgovornost zvornička "Alumina" iskazala je i izgradnjom dječijeg vrtića koji je pušten u rad prije mjesec dana, a u kojem borave mališani zaposlenih radnika.