latinica  ћирилица
12/11/2017 |  09:01 | Autor: RTRS

Grabar Kitarović: Nisam u sukobu s premijerom

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odbacila je tvrdnje da je u sukobu s premijerom Andrejem Plenkovićem, ali i dodala da joj je cilj da upozori na stanje u državi, te najavila kako će od njega zatražiti sazivanje sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost zbog Agrokora.
Kolinda Grabar Kitarović - Foto: AP
Kolinda Grabar KitarovićFoto: AP

- Ne, nismo u sukobu. Moj cilj je biti vrlo realna. Niti optimistična, niti pesimistična, nego upozoravati na stanje koje postoji u državi jer, uostalom, to je i moja dužnost prema građanima i moja ustavna obveza - rekla je ona u intervjuu za Dnevnik Nove TV.

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da u Hrvatskoj nije vanredno stanje kao što je rekla predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, već da ta zemlja ima teškoće, probleme, ali i Vladu koja prati te probleme.

Ona je naglasila želela da se češće čuje s premijerom Plenkovićem i najavila da će predložili da se sazove zajednička sjednica Vlade.

O drugom mandatu, kako je navela još ne razmišlja, prenosi Hina.

O stanju u Agrokoru je, prema sopstvenim riječima, čula tek kad je izbila kriza.

Dodala je da vjeruje da je Vlada, s druge strane, preduzimala sve korake koji su neophodni kako bi se stabilizovala, prije svega, hrvatska privreda jer je koncern Agrokor jedna od ključnih kompanija za stabilnost hrvatske privrede, pa i šire.

- U ovom trenutku mislim da je sazrelo vrijeme da se o svim tim pitanjima raspravi na sednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost. Posebno u svjetlu najnovijih događaja - rekla je te najavila da će sazivanje sjednice predložžiti premijeru.

Izvor: Tanjug