latinica  ћирилица
11/11/2017 |  14:28 ⇒ 20:20 | Autor: RTRS

U nedjelju oblačno, uveče zahlađenje sa padavinama (VIDEO)

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će preovladavati promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, a tokom noći uslijediće zahlađenje sa padavinama.

Ujutro i prijepodne biće promjenjivo oblačno i suvo, a u drugom dijelu dana na jugozapadu i u Hercegovini očekuju se kiša i pljuskovi.

Prema noći uslijediće jače naoblačenje sa sjevera sa kišom koja će do ponedjeljka ujutro padati u svim krajevima. Sa padom temperature do jutra će na planinama kiša preći u susnježicu i snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, popodne umjeren i jak, južnih smjerova.

Јutarnja temperatura vazduha kretaće se od četiri do devet, na jugu do 11, a najviša dnevna od 12 do 17 stepeni Celzijusovih, dok će u višim predjedlima biti hladnije.

Meteorolozi su za početak naredne sedmice najavili oblačno i osjetno hladnije vrijeme sa padavinama. Kiša će padati u nižim predjelima, a na planinama i u brdsko planinskim predjelima iznad 600 metara nadmorske visine očekuje se formiranje snježnog pokrivača. Јutarnja temperatura ispod nule.

U BiH nanas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najniža temperatura vazduha danas je u 13.00 časova izmjerena na Bjelašnici nula stepeni. U Bugojnu je bilo sedam stepeni, u Višegradu, Foči i Sarajevu devet, u Mrkonjić Gradu, Kalinoviku, na Han Pijesku i na Ivan Sedlu deset stepeni.

U Prijedoru, Novom Gradu, Srebrenici, Srpcu, Nevesinju i na Mrakovici bilo je 11 stepeni, na Sokocu, u Rudom i Sanskom Mostu 12, u Zvorniku, Krupi na Uni, Ribniku, Bihaću i Tuzli 13, u Doboju i Bileći 14, u Banjaluci, Brčkom, Mostaru i Širokom Brijegu 15, a u Bijeljini, Trebinju, Gradačcu i Grudama 16 stepeni Celzijusovih.