latinica  ћирилица
10/11/2017 |  16:08 ⇒ 16:31 | Autor: RTRS

Trninić: Koristićemo iskustva Srbije u oblasti pošte i telekomunikacija

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić ocijenio je da Memorandum o saradnji u oblasti poštanskog i telekomunikacionog saobraćaja, koji je danas potpisao sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasimom Ljajićem, otvara mogućnost unapređenja saradnje i korištenje iskustava Srbije u toj oblasti.
Memorandum o saradnji -  Neđo Trninić i Rasim Ljajić - Foto: SRNA
Memorandum o saradnji - Neđo Trninić i Rasim LjajićFoto: SRNA

Nakon svečanog potpisivanja Memoranduma u Beogradu ocijenio je, da je Srbija daleko odmakla u odnosu na Republiku Srpsku u procesu digitalizacije i da će za Srpsku biti dragocjena iskustva i pomoć stručnjaka iz Srbije.

"Vi znate da naš radio-televizijski servis još nije izvršio digitalizaciju, osim na releju Kozara. U potrazi smo za tim kako to regulisati, a da ne bismo tragali za tim imamo primjer Srbije koja je tu oblast regulisala zakonski", naveo je Trninić.

Prema njegovim riječima, "Pošte Srbije" su mnogo veće od "Pošta Srpske" sa mnogo širim opsegom djelatnosti, te će način njihovog funkcionisanja i saradnja sa njima biti značajni za "Pošte Srpske" koje imaju ambiciju da proširuju djelatnost.

Podsjetio je da su tokom protekle zajedničke sjednice vlada Republike Srpske i Srbije, koja je održana 26. jula 2015. godine, potpisan sporazum između Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i Ministarstva građevinarstva i saobraćaja Srbije, kojim je obuhvaćena infrastruktura, ali ne i poštanski i telekomunikacioni saobraćaj, pa je potpisivanjem današnjeg memoranduma ta oblast zaokružena.

Izvor: SRNA