latinica  ћирилица
10/11/2017 |  14:00 | Autor: RTRS

Otvoreni "Beogradski investicioni dani 2017"

Premijerka Srbije Ana Brnabić otvorila je danas regionalni ekonomski forum "Beogradski investicioni dani 2017" i poručila investitorima da je Beograd "fantastična investiciona destinacija", kao i da Srbija konačno može da investira u mnogo dinamičniji razvoj.
Premijerka Ana Brnabić otvorila "Beogradske investicione dane" - Foto: TANЈUG
Premijerka Ana Brnabić otvorila "Beogradske investicione dane"Foto: TANЈUG

Fokus ovogodišnjih, trećih po redu, Beogradskih investicionih dana biće na regionalnoj saradnji i povezivanju, a forum je okupio oko 400 državnika iz zemlje i regiona, lidera i predstavnika domaćih i stranih kompanija, državnih institucija, lokalnih samouprava, koji će razgovarati o investicijama u regionu i prilikama za bolju trgovinsku saradnju.

Brnabićeva je rekla da je to veoma važna konferencija koja svake godine raste i zahvalila gradonačelniku na njegovoj organizaciji.

Predsjednica Vlade je pozvala investitore da dolaze u Srbiju u što većoj mjeri.

"Beogad je fantastična investiciona destinacija. Želimo i Srbiju da predstavimo, koja je jako puno uložila u svoj razvoj u posljednje tri ili četi godine", naglasila je Brnabićeva.

Kako je rekla, Srbija ima makroekonomsku i fiskalnu konsolidaciju i dobre fiskale rezultate.

"Sada možemo dalje da gradimo, ova vlada konačno može da invstira u mnogo dinamičniji razvoj", naglasila je Brnabićeva.

Premijerka je naglasila je veoma važna regionalna stabilnost i regionalno povezivanje, jer ako region nije stabilan, ni mi nećemo moći da izvučemo koristi od svega što smo do sada uradili.

"Ako imamo bilo kakave rizike u regionu i na nas će se gledati kao na zemlju koja je rizična desticnacija. Investirori onda neće dolaziti i međunarodne finansisjke institucije, neće investirati u projekte u tolikoj mjeri sa povoljnim kreditima i zato je važno da smo ovde zajedno. Da region zajedno radi na svom povezivanju i zajedničkom prosperitetu", poručila je Branbićeva.

Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je izjavio, na otvaranju "Beogradskih investicionih dana 2017", da će se na tom skupu razgovarati o oko 80 različitih projekta, čija je vrijednost oko 1,5 milijardi evra.

Čadež je u Sava centru rekao da je riječ o projektima u različitim oblastima, kao i da će se razgovarati o mogućnostima javno-privatnih partnerstava.

Izvor: Tanjug