latinica  ћирилица
18/10/2017 |  15:45 ⇒ 16:35 | Autor: RTRS

Putin: Pozitivna dinamika veza Rusije i Hrvatske

Trgovinske i ekonomske veze između Rusije i Hrvatske pokazuju pozitivnu dinamiku, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.
Vladimir Putin - Foto: Getty Images
Vladimir PutinFoto: Getty Images

On je na sastanku sa hrvatskim predsjednikom Kolindom Grabar-Kitarović u Sočiju rekao da su dvije strane svjedoci značajnog napretka trgovine između dvije zemlje i da postoje obećavajuća polja saradnje.

Prema podacima iz Kremlja, trgovinski promet između Moskve i Zagreba je, nakon pada tokom 2016. godine, porastao za 69,9 odsto u prvih sedam mjeseci ove godine, na ukupno 667,5 miliona američkih dolara, prenosi TASS.

Hrvatski predsjednik planira da se tokom posjete Rusiji sastane i sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim i sa predsjednikom gornjeg doma ruskog parlamenta Valentinom Matvijenko.

Grabar-Kitarović će tokom posjete Rusiji prisustvovati i Rusko-hrvatskom ekonomskom forumu u Moskvi, na kojem će, pored hrvatske delegacije, učestvovati i predstavnici više od stotinu kompanija iz sektora poljoprivrede, brodogradnje, energetike, saobraćaja, turizma, farmacije, građevine i drugih sektora.

Izvor: Srna