latinica  ћирилица
12/10/2017 |  20:48 ⇒ 20:56 | Autor: RTRS

Lavrov: Neprihvatljivo uklanjanje ruskih zastava

Naređenje američkih vlasti da se uklone ruske zastave sa zaplijenjenih zgrada ruske diplomatije je neprihvatljivo, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
Sergej Lavrov (Foto: Sputnik/Vladimir Pesnya) -
Sergej Lavrov (Foto: Sputnik/Vladimir Pesnya)

On je tokom telefonskog razgovora sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom potvrdio da se Moskva priprema za sudski postupak kako bi vratila nelegalno zaplijenjenu rusku diplomatsku imovinu.

Lavrov je dodao da samovolja američkih vlasti ide u smjeru suprotnom od izjava iz Vašingtona u kojima se izražava volja za normalizovanjem bilateralnih odnosa, koji su na veoma niskom nivou, prenosi TASS.

Vlasti SAD su juče naredile uklanjanje ruskih zastava sa objekta Generalnog konzulata Rusije u San Francisku i sa prostorija trgovinske misije u Vašingtonu.

U saopštenju ruske Ambasade u SAD navodi se da je Moskva uložila oštar protest, zahtijevajući da se zastave smjesta vrate na njihovo mjesto.

Vašington spreman da vrati zastave na zgrade ruske diplomatije

Vašington je obavijestio ruske diplomate da je spreman da vrati zastave koje su uklonjene sa zgrada ruske diplomatske misije u SAD, izjavio je zvaničnik Stejt departmenta.

"Obavijestili smo rusku Ambasadu da ćemo sa zadovoljstvom prikladno vratiti zastave u posjed ruske Vlade", izjavio je američki diplomata, čije ime nije objavljeno, prenosi TASS.

Izvor: SRNA