latinica  ћирилица
12/10/2017 |  15:26 ⇒ 18:01 | Autor: RTRS

Sajam poljoprivrede i privrede u Vlasenici (VIDEO)

U organizaciji Opštine i Turističke organizacije Vlasenica, a uz podršku resornih ministarstava Republike Srpske i BiH, u Vlasenici je održan treći Sajam poljoprivrede i privrede.
Vlasenica - sajam poljoprivrede - Foto: RTRS
Vlasenica - sajam poljoprivredeFoto: RTRS

Na nekoliko desetina štandova proizvode je predstavilo 70-ak izlagača iz Srpske i Federacije BiH.

Proizvođači su imali priliku da promovišu i prodaju svoje proizvode, uspostave kontakte i unaprijede poslovanje.

Proizvođač smokava iz Trebinja Božo Vlačić iskoristio je mogućnost i predstavio dvadesetak proizvoda od smokve.

- Svaki proizvod je sto odsto prirodan. Sve se radi bez konzervansa, kaže Božo.

Posjetioci su osim bogate ponude, pojedini i čašice više, mogli uživati i u kulturno-umjetničkom programu i stručnim predavanjima.

Cilj ovogodišnjeg sajma je promocija poljoprivredne proizvodnje i afirmacija sela.

- Opština Vlasenica će pojačati budžet u idućoj godini kada je u pitanju poljoprivreda, subvencije i pomoć, sigurno za jedno dva ili tri puta. Očekujemo apsolutnu pomoć Vlade Republike Srpske, našeg resornog ministarstva, rekao je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

- Imamo pravilnike u kojima podržavamo ljude koji se bave svim vidovima poljoprivredne proizvodnje, sve to sa ciljem da se obezbijedi neka materijalna egzistencija, da se zadrže ljudi na ovom području, navodi Sanja Ninković, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RRepublike Srpske.

Najuspješnijim poljoprivrednim proizvođačima uručene su i prigodne nagrade, a održan je i tradicionalni Miholjdanski vašar, koji se u Vlasenici održava od 1903. godine.