latinica  ћирилица
21/09/2017 |  15:42 ⇒ 15:50 | Autor: RTRS

Modernizacija u fokusu poreskih uprava Srpske i Srbije

Poreske uprave Republike Srpske i Republike Srbije će i u narednom periodu nastaviti uspješnu saradnju, koja se prije svega ogleda u razmjeni iskustava iz ove oblasti, sa ciljem što efikasnijeg rada ove dvije institucije, saopšteno je iz Poreske uprave Srpske.
Posjeta - Foto: RTRS
PosjetaFoto: RTRS

Istaknuto je to na današnjem sastanku delegacija ove dvije Uprave, koje su predvodili Zora Vidović, direktorica Poreske uprave Srpske i Dragana Marković, direktorica Poreske uprave Srbije, a koji je održan u Sjedištu Poreske uprave Republike Srpske u Banjaluci.

Ovom sastanku su prisustvovali i predstavnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH, na čelu sa direktorom Mirom DŽakulom, koji su pružili podršku daljoj i što čvršćoj saradnji ovih institucija i uzeli aktivno učešće u zajedničkom plenarnom sastanku predstavnika ove tri Uprave, gdje je predstavljen njihov rad i budući planovi.

Na sastanku u okviru ove posjete delegacije Poreske uprave Srbije, bilo je riječi o više tema koje su se odnosile na modernizaciju i unapređenje rada, strateški pristup u upravljanju rizicima u oblasti poštovanja poreskih propisa, ali i u vezi unapređenja usluga poreskim obveznicima, te razvoja elektronskih usluga. Pored toga, predstavnici poreskih uprava Srpske i Srbije su razgovarali i na temu poreskih kontrola, upotrebe novih metoda u vršenju kontrol, ali i izazova vršenja kontrola u e-okruženju, te u vezi upravljanja naplatom poreza i drugim aktuelnim temama iz oblasti poreza.

Zora Vidović, direktorica Poreske uprave Republike Srpske, zahvalila je kolegama iz Srbije i Uprave za indirektno oporezivanje BiH na ovoj posjeti i istakla da su što češći radni sastaci ovih institucija veoma važni za njihovo što bolje funkcionisanje, jer su prilika za razmjenu iskustava i usvajanje najboljih praksi u radu.