latinica  ћирилица
19/08/2017 |  15:22 ⇒ 22:00 | Autor: RTRS

U nedjelju kiša i pad temperture

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje kiša i zahlađenje, uz temperaturu do 24 stepena celzijusova.

Ujutru će na sjeveru i zapadu padati kiša, dok će na jugu i istoku i dalje biti suvo i toplije uz sunčane periode, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srpske.

Tokom prijepodneva i sredinom dana kiša će se polako širiti ka istoku, a zatim i na jug. U ovim predjelima će biti i pljuskova sa grmljavinom, a moguće su i lokalne nepogode.

Popodne prvo na zapadu, a zatim i sjeveru duž rijeke Save kiša će prestati uz postepeno razvedravanje, a padavine će jačati na jugu i istoku uz zahlađenje i u tim predjelima.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 12 do 18, na jugu do 22 stepena Celzijusova, a dnevna od 18 do 24, na jugu i jugoistoku do 33 stepena Celzijusova.

Vetar će biti slab do umjeren sjevernih smjerova, povremeno pri pljuskovima i jak, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 19 stepeni Celzijusovih, Čemerno 26, Kalinovik 28, Gacko i Han Pijesak 29, Mrakovica, Nevesinje i Sokolac 30, Livno 31, Srebrenica 32, Istočno Sarajevo, Bileća, Trebinje, Zvornik i Bugojno 33, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Krupa na Uni, Šipovo i Sarajevo 34, Ribnik, Foča, Prijedor, Srbac, Rudo i Tuzla 35, Višegrad, Banjaluka, Bijeljina i Doboj 36, Mostar i Neum 37 stepeni Celzijusovih.

Izvor: RSNA