latinica  ћирилица
19/08/2017 |  14:36 ⇒ 14:49 | Autor: RTRS

Pale- Pobjednici polumaratona Kimanijeva i Živanović

Lusija Kimani iz BiH pobjednik je u ženskoj konkurenciji, a Darko Živanović iz Srbije u muškoj konkurenciji na prvom polumaratonu koji je održan danas u Palama.
Lucija Kimani (foto: palelive.com) -
Lucija Kimani (foto: palelive.com)

Učestvovalo je oko 150 trkača iz regiona, a organizatori se nadaju da će ova trka prerasti u tradiciju.

Lusija Kimani izjavila je da joj je drago što je pobijedila, te da su organizacija i uslovi bili odlični.

Darko Živanović istakao je da je prvi put u Palama, te da se nada da će ova manifestacija biti podignuta na viši nivo kako bi sljedeće godine privukla veći broj trkača.

Organizator trke Severin Zeković izjavio je da je zadovoljan odzivom trkača na prvom polumaratonu i naglasio da će se truditi da naredne godine ova trka bude organizovana još kvalitetnije.

Promoter trke Anđelko Rističević iz Srbije kaže da je na trci bilo manje učesnika nego što su organizatori očekivali, ali je istakao da je odziv bio solidan za prvi put.

Rističević pojašnjava da su učestvovali elitni trkači iz regiona koji će sigurno privući veliki broj učesnika naredne godine.

Za sve učesnike polumaratona obezbijeđeni su pokloni i medalje, a prvoplasirani po kategorijama dobili su novčane nagrade i pehare.

Osim glavne trke, od 8.00 časova bila je organizovana dječija trka, trka zadovoljstva na pet kilometara i štafetni maraton.

Prvi polumaraton organizuje se u saradnji sa Fitnes centrom "Sparta" i Trkačko-rekreativnim klubom Banjaluka, a generalni sponzor je banjalučka kompanija Grafo balkan tim, te Opština Pale i Grad Istočno Sarajevo.

Izvor: SRNA