latinica  ћирилица
19/08/2017 |  12:29 ⇒ 14:26 | Autor: RTRS

Šćepović: Nekada je bilo više ljubavi u fudbalu (VIDEO)

Fudbal se nekada igrao sa više ljubavi, prilike su se promijenile sve je postalo novac, ocijenio je Slađan Šćepović, poznati fudbaler i trener mlađe selekcije Fudbalskog kluba Partizan.
Slađan Šćepović - Foto: RTRS
Slađan ŠćepovićFoto: RTRS

Mladima savjetuje da, ako žele da postanu dobri fudbaleri, moraju mnogo da rade i slušaju, ali i da im je strpljenje među prvim stavkama u strategiji do uspjeha.

- Fudbal je moja ljubav od djetinjstva, radovali smo se igrajući na igralištima - prisjeća se pedesetjednogodišnji Slađan Šćepović. Kao šesnaestogodišnjak, dok je igrao u probojskom FAP-u, zablistao je pred trenerima Partizana. Iz rodnog Priboja odlazi u Beograd da brani boje crno-bijelog tima.

Kaže da je lijpo biti fudbaler, jer je to prilika da se upoznaju mnogi ljudi, zemlje, običaji.

- Kada bih ponovo birao, opet bih izabrao fudbal - uvjeren je Šćepović.

Mnogima je bio uzor. Јedan od njih je i Omer Јoldić, trener sarajevskog Željezničara. Nedavni susret na 13. Fudbal frendsu u Foči bio je prilika za podjećanje na televizijske prenose uz koje je sanjao dječački fudbalski san gledajući Slađana Šćepovića.

Omer Јoldić, trener sarajevskog Željezničara, kaže da mu je zadovoljstvo da sjedim pored fudbalera za kojeg je navijao na mečevima, iako nije bio navijač Partizana.

"Fudbal samo fudbal" je Šćepovićev moto koji je prenio i na svoje sinove Marka i Stefana, uz savjete da moraju biti strpljivi i predani. Ističe, prilike u fudbalu su se znato promijenile.

Šćepović kaže da je fudbal sada još više postao posao u odnosu na vremena kada se igralo sa više zadovoljstva i da bi se pružio užitak publici. Smatra da je sve više prisutan surovi profesionalizam, a da je manje sentimentalnosti.

Slađan je do svoje dvadesetosme godine igrao je u Partizanu. Sticanjem prava da može izaći iz zemlje, nakon Partizana, odlazi u kiparski Apolon, gdje ostaje četiri godine. Igrao je pet godina i za špansku Meridu, kada se vraća u Srbiju gdje se posvećuje poslu trenera mlađih uzrasta.