latinica  ћирилица
19/08/2017 |  10:22 ⇒ 10:23 | Autor: RTRS

Višečasovna čekanja na izlazu iz Srbije za Mađarsku i Hrvatsku

Putnička vozila na Horgošu, na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj, jutros čekaju oko dva časa na prelazak granice, a na ulaz u zemlju čeka se oko pola časa, dok su na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom, na izlazu iz Srbije zadržavanja višečasovna, a kolone duge.
Granični prelaz Batrovci - Foto: RTRS
Granični prelaz BatrovciFoto: RTRS

Povećan broj vozila je tokom dana moguć i na manjim graničnim prelazima kao što su Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš dva na kojima je radno vreme od 7.00 do 19.00 časova.

Auto-moto savez Srbije savjetovao je vozačima da koriste granične prelaze Kelebiju ili Bački Breg na kojima su zadržavanja znatno kraća.

Na Šidu vrijeme zadržavanja se brzo mijenja, pa se i na ovom prelazu zbog preusmjeravnja vozila u cilju rasterećenja prelaza Batrovci, stvaraju duža zadržavanja, ali se jutros čeka do 30 minuta, saopšteno je iz AMSS-a.

Zadržavanja do 30 minuta su jutros i na izlazu iz Srbije na prelazu Gostun sa Crnom Gorom, a slično je i na prelazima sa Makedonijom i Bugarskom, jer su zadržavanja do 30 minuta.

AMS Srbije navodi da se ovog vikenda očekuje još jedan turistički talas, te da je na putevima veći broj domaćih vozila, ali i stranih državljana koji prolaze kroz Srbiju.

Izvor: SRNA