latinica  ћирилица
18/08/2017 |  22:52 | Autor: RTRS

Žalba na privremeno oduzimanje imovine Marovićima

Pravni zastupnik Svetozara Marovića, advokat Zdravko Begović, uložio je žalbu na odluku Višeg suda u Podgorici da privremeno oduzme kompletnu imovinu Svetozara Marovića, njegove supruge Đorđine, sina Miloša i njegove porodice.
Svetozar Marović - Foto: AFP
Svetozar MarovićFoto: AFP

Privremena mjera zabrane korištenja imovine juče je upisana na desetak nekretnina budvanske porodice Marović, kao i na imovinu šuraka Ivana Popovića.

Time je sud prihvatio zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva da se imovina zamrzne dok se ne ozvaniče rezultati finansijske istrage da su brojni stanovi, kuće i zemljišta stečeni kriminalnim aktivnostima.

- Mi smo dobili takvo rješenje Višeg suda i na to rješenje u zakonskom roku od osam dana izjavili žalbu krivičnom vijeću Višeg suda - rekao je Begović za Televiziju Crne Gore.

On kaže da je u žalbi kao obrazloženje navedeno da je ogroman dio imovine na koju je stavljena privremena mjera stečen na zakonit način.

Begović je naveo da je riječ, između ostalog, o stanu Svetozara Marovića koji je dobio prije 30 godina kao predsjednik Izvršnog odbora opštine Budva, o stanu Miloša Marovića koji je kupljen na osnovu kredita i koji još otplaćuje Prvoj banci, te o naslijeđenoj imovini.

- Apsolutno smo ubijeđeni da će krivično vijeće ukinuti takvo rješenje sudije za istragu Višeg suda i da će prihvatiti navode iz naše žalbe - poručio je Begović.

Izvor: SRNA