latinica  ћирилица
18/08/2017 |  15:17 ⇒ 17:27 | Autor: RTRS

"Prijedor u objektivu“, izložba fotografija mladih umjetnika (VIDEO)

"Prijedor u objektivu" naziv je druge izložbe fotografija studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, prikazane u prijedorskom Pozorištu. Izložena su djela tri autora, a u okviru izložbe premijerno je prikazan video spot pod nazivom "Prijedor moj grad".
Prijedor u objektivu - Foto: RTRS
Prijedor u objektivuFoto: RTRS

Tema izložbe kojom su se vodili autori bila je svakodnevni doživljaj Prijedora kroz fotografiju. Tri studenta banjalučke Akademije umjetnosti – Kosta Vasiljević, Zoran Pilipović i Danijel Špadić, fotografijama su na zanimljiv način prikazali neke od prepoznatljivih obilježja grada na Sani.

U okviru izložbe premijerno je prikazan i video spot pod nazivom „Prijedor moj grad“ u kojem su kroz moderno kolo prikazane najvažnije gradske lokacije. U snimanju su učestvovali prijedorski plesni studio „Top dens“ i Kulturno umjetničko društvo „Kozara“ iz Prijedora.

Prema riječima organizatora, Pere Špadića, jedan od glavnih ciljeva izložbe i video spota je promocija turističkih potencijala grada Prijedora, koje, kako kaže, nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

"Prijedor je inspirativan grad, dakle grad koji inspiriše slikare, umjetnike i muzičare, ali između ostalog i fotografe",, kaže Špadić. 

 Izložba je priređena u okviru manifestacije „Prijedorsko kulturno ljeto 2017“, a nakon pozorišta, biće prikazana i na drugim gradskim lokacijama.