latinica  ћирилица
12/08/2017 |  19:46 ⇒ 13/08/2017 | 11:54 | Autor: RTRS

Mašić preuzeo ŠG "Vučevica", radnici zaćutali (VIDEO)

Novoimenovani v.d. direktora Šumskog gazdinstva „Vučevica“ iz Čajniča Neđo Mašić, jutros je, uz asistenciju policije, preuzeo funkciju. Radnici su nakon 15 dana protesta zaćutali, a oglasiće se, kako najavljuju, nakon, za sutra, najavljene Mašićeve konferencije za novinare.
Radnici ŠG Vučevica - Foto: RTRS
Radnici ŠG VučevicaFoto: RTRS

Da li se iza protivljenja imenovanju Neđe Mašića za vršioca dužnosti direktora Vučevice, kriju i neki drugi razlozi, osim njegove školske spreme? O tome u Čajniču niko neće da govori. Ni radnici, pogotovo ne danas, nakon što je Mašić preuzeo funkciju. Čajničani se trude da odaju utisak nezainteresovanosti...

Ističu da to treba da riješi onaj kome je to posao, da su još 10 dana protestovali ostali bi bez plate i da tu funkciju treba da obavlja onaj ko nema mrlje u karijeri.

Radnici su, prema riječima generalnog direktora Šuma Srpske Riste Marića, prošlog četvrtka na sastanaku sa upravom Šuma Srpske i resornim ministrom obaviješteni da je primopredaja funkcije neminovna.

"I tada sam im rekao da sam policiju uputio na asisentciju da Neđo Mašić, koji će da vrši funkciju direktora u narednih 50 dana, htjeli to oni ili ne... MUP me juče kontaktirao i dogovorili smo se da danas u ranim jutarnjim satima pozove Mašića i ostale iz komisije za primopredaju dužnosti", rekao je Marić.

Tako se i dogodilo, a Mašić u neformalnom razgovoru kaže da je u ponedeljak radni dan, od kojeg zaposleni ne treba da strijepe. Sutra će se, kaže, javnosti obratiti na konferenciji za novinare, kada će predočiti i dokaze o svojoj kvalifikaciji. Odahnuli su i drvoprerađivači koji su u proteklih 15 dana bilježili dnevne gubitke u hiljadama maraka.

Vojislav Kajević, predsjednik Udruženja privrednika “Čajniče” ističe da oni samo hoće da rade kako bi platili obaveze svojim radnicima i državi.

“Vučevica” je jedno od uspješnijih šumskih gazdinstava u Srpskoj. Prošlu godinu završili su sa 1,4 miliona maraka u plusu.