latinica  ћирилица
12/08/2017 |  15:54 ⇒ 13/08/2017 | 12:09 | Autor: RTRS

Vladika Grigorije: Imenovanje na funkciju ne znači i da ste postali lider

Drugog dana seminara “Škola lidera“, koja je okupila oko 250 studenata iz cijele Republike Srpske, predavanje na temu liderstva održao je Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.
Vladika Grigorije (foto: trebinjelive.info) -
Vladika Grigorije (foto: trebinjelive.info)

"To što će vas neko imenovati na neku važnu funkciju, ne znači da ste time postali i lider“, naglasio je vladika Grigorje na početku svog obraćanja polaznicima seminara, objašnjavajući da je to je tek početak puta na kojem oni treba da pokažu da su dostojni obaveze koju ste preuzeli, ali i dovoljno stručni i sposobni da stanu ispred drugih.

Na ličnom primjeru i isječcima iz svojih dječačkih dana, vladika Grigorije je, na veoma živopisan i slikovit način, objasnio put od želja do njihovog ostvarenja, ali i ukazao na sva iskušenja koja stoje na tom putu, od kojih je možda i najvažnije prihvatanje da ne možemo biti sve u životu što bismo željeli.

“Bez vjere i hrabrosti ništa kvalitetno u životu ne može da se uradi, a to znači da i vaše buduće liderstvo podrazumijeva da imate upravo i vjeru i hrabrost“, istakao je vladika Grogorije i dodao: “Vjera vas održava usredsredjenim na cilj koji sebi postavljate , a hrabrost vam ne dopusta da posumnjate u taj put i taj cilj“.

On je istakao i važnost ciljeva koje sebi postavljamo u životu, kao i objektivan susret sa realnošću, koji će nam reći da li smo mi ti koji te ciljeve možemo da ostvarimo.

"Škola lidera" (foto: trebinjelive.info)

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski kazao je da nema čovjeka koji je rođen bez određenog dara, ali da je jako važno da se na tom daru, talentu uporno i strpljivo radi kako bi se postigli rezultati.

S tim u vezi, naglasio je važnost obrazovanja i shvatanja svijeta i procesa u kojima funkcionišemo. Bez toga, kako je rekao, ne postoje uslovi za bavljenje bilo kakvim ozbiljnim poslom.

Buduće mlade lidere pozvao je da vode računa i o svojim saradnicima, koji će sutra biti dio njihovog uspjeha ili neuspjeha, sugerišući im da među njima šire ljubav i brigu za drugoga.

Nakon gotovo jednočasovnog predavanja uslijedila su i pitanja polaznika seminara.

Predavanju vladike Grigorija danas u Trebinju prisustvovao je i proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga.

Izvor: TrebinjeLive