latinica  ћирилица
10/08/2017 |  14:56 ⇒ 15:25 | Autor: RTRS

Јahorina će opet biti u vrhu planinskog turizma

Menadžment Olimpijskog centra Јahorina će, zajedno sa partnerima, učiniti sve da ovu planinu vrati u vrh planinskog turizma, rekao je vršilac dužnosti direktora Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić.
Јahorina - turizam - Foto: RTRS
Јahorina - turizamFoto: RTRS

- Imamo bogat program, samo 20 minuta od grada, gdje ljudi mogu da dođu, uživaju i opuste se na svježem vazduhu - istakao je Ljevnaić tokom promocije ljetnih sadržaja olimpijske planine Јahorine.

Atrakcija Јahorine je, kaže on, panoramska vožnja žičarom, a sa prelijepog vrha Јahorine prostire se visoravan na kojoj se može šetati i voziti bicikl. Olimpijski centar je prošle nedjelje imao 800 vožnji žičarom.

Vožnju biciklima, električnim bicikima, kvadriciklima, kao i ljetno sankanje "tjubing" koje predstavlja atrakciju za djecu /ali i odrasle/, Ljevnaić izdvaja kao ljetni sadržaj za turiste. U ponudi su i kvalitetno uređene pješačke staze, fudbalski i košarkaški tereni.

- Imamo idealne uslove za organizaciju sportskih kampova - naglašava Ljevnaić i dodaje da na Јahorini trenutno borave košarkaši "Partizana" i "Beovuka", fudbalski klub iz Rumunije, te Rukometni klub "Slavija" iz Istočnog Sarajeva.

Ljetni turizam, smatra on, doživjeće veliku ekspanziju u narednim godinama.

On najavljuje da će Olimpijski centar u budućnosti raditi korak po korak, u skladu sa zakonom.

- Radićemo na tome da idemo postepeno, od snimanja staza do realizacije sistema za vještačko osnježavanje i obezbjeđivanja dovoljne količine vode. Ovo su prioriteti koji bi omogućili da planina opet ima preko 120 skijaških dana, čime bi se produžila zimska sezona - ističe Ljevnaić.

Direktor Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo Igor Tošić naglašava da ljetni i zimski sadržaji zadovoljavaju i najzahtjevnije ukuse.

Tošić navodi da su prihodi Turističke organizacije u odnosu na prošlu godinu porasli za 10 do 15 odsto.

Predsjedik Udruženja hotelijera Јahorine Aleksandar Prović naglašava da je za hotele najbitnije da sezona traje cijele godine, jer zimska nije dovoljna da bi objekti mogli pozitivno da posluju.

Hoteli su, kaže on, ove sezone ponudili cijene niže za 30 do 40 odsto u odnosu na zimu.

Predstavnik udruženja "Moja Јahorina" Njegoš Kablar pozvao je sve ljude željne istinskog odmora na planini da dođu i iskoriste ljetni period i blagodeti Јahorine.

Izvor: SRNA