latinica  ћирилица
20/07/2017 |  10:59 | Autor: RTRS

Davidović: Omladinski kamp u Rusiji prilika za promociju Srpske

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović istakla je danas u razgovoru sa učesnicima "Međunarodnog omladinskog kampa Lazurni" u Rusiji iz Srpske da, iako je kamp takmičarskog tipa u sportu, umjetnosti i prezentaciji vještina, najvažnije je da mladi iz Srpske imaju priliku da upoznaju druge kulture i tradicije, ali i uspostave trajna prijateljstva sa drugim učesnicima koji dolaze iz različitih krajeva svijeta.
Јasmina Davidović - Foto: RTRS
Јasmina DavidovićFoto: RTRS

Davidovićeva je tokom prijema koji je priredila u Banjaluci istakla da će Ministarstvo i ove godine izdvojiti 8.500 KM za učešće predstavnika iz Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske.

Učesnik kampa iz Modriče Milica Novaković rekla je da je odlazak na kamp u Rusiju čast, ali i velika odgovornost jer predstavljaju Republiku Srpsku.

"Nadamo se da ćemo upoznati različite kulture i tradicije, steći nova prijateljstva, ali i uživati u mnogim aktivnostima koje su nam pripremili", navela je Novakovićeva.

Delegacija Srpske, dodala je ona, predstaviće običaje, nosiće narodnu nošnju, prikazaće krsne slave i svadbe, narodne igre, a sve to uz domaća jela i pića.

Ovogodišnji 24. kamp, koji će biti održan od 22. jula do 4. avgusta, okupiće više od 140 mladih iz Izraela, Kine, Letonije, Bjelorusije, Abhazije, Srbije, Moldavije, predstavnike Afričkog kontinenta, Ruske federacije i Republike Srpske, kojima je ovo šesto učešće.

Delegaciju mladih Republike Srpske čini devet članova iz Ugljevika, Modriče, Banjaluke, Doboja, Stanara, Teslića, Milića i Bileće.

Cilj projekta je jačanje ideje mira i prijateljstva između predstavnika različitih naroda i kultura, da stvore atmosferu uzajamnog razumijevanja i međusobne pomoći.

Izvor: SRNA