latinica  ћирилица
17/07/2017 |  15:21 ⇒ 15:29 | Autor: RTRS

Istočno Sarajevo: Upućen poziv investitorima iz Srbije

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević razgovarali su danas o mogućnosti učešća srpskih investitora u izgradnji poslovne zone u ovoj opštini.
Istočno Sarajevo - Ćosić - Vukićević - Foto: SRNA
Istočno Sarajevo - Ćosić - VukićevićFoto: SRNA

Nakon sastanka u Istočnom Novom Sarajevu, Ćosić je rekao da je danas promovisao koncept poslovne zone kako bi privukao znatan broj privrednika. On je podsjetio da je Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo usvojila regulacioni plan koji definiše područje poslovne zone, te set odluka koje se odnose na povoljnosti u cijeni zemljišta, uslovima koji se odnose na naplatu rente i uređenja. Ćosić je rekao da bi poslovna zona bila na površini od 1.500 do 3.000 metara kvadratnih i da na pola lokacija imaju interesovanje domaćih investitora.

Ambasador Srbije u BiH Vukićević rekao je da ga je obradovala ideja načelnika o poslovnoj zoni, te da u njoj nađu mjesta i opštine u Srbiji sa kojima su se pobratimili.

"Potencijala ima. Naša orijentacija jeste da imamo što bolje i tešnje odnose sa Republikom Srpskom, sa opštinama na lokalnom nivou i na nivou republika, i da ta saradnja bude i na dobrobit i Srbije i ljudi sa ove strane Drine", istakao je srpski ambasador.

On je dodao da će založiti sav svoj trud i autoritet da se dođe u fazu konstruktivnog partnerstva i da realizacija tog projekta bude primjer dobre saradnje, jer za to postoji i potreba i osnova.

Izvor. SRNA