latinica  ћирилица
23/06/2017 |  20:03 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

Derventa-prijem za djecu sa Kosova i Metohije

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić organizovao je večeras večeras prijem za djecu sa Kosova i Metohije koja u okviru akcije "Spojimo srpsku djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske" borave u Derventi.
Derventa-prijem za djecu sa Kosova i Metohije - Foto: SRNA
Derventa-prijem za djecu sa Kosova i MetohijeFoto: SRNA

Kod porodica u Derventi borave djeca iz Gnjilana i Parteša, njih 41.

Djeca sa Kosova su prije dva dana, tokom obilaska znamenitosti Dervente, dobila džeparac od predstavnika lokalne zajednice, a večeras su im uručeni pokloni koje su obezbijedili predstavnici opštine Derventa i privrednici iz ove lokalne zajednice.

Simić rekao je novinarima da mu je izuzetno drago što su se mladi ljudi iz Srpske i sa Kosova i Metohije tokom ove posjete zbližili.

"Posebno pozdravljam porodice sa Kosova koje su poslale svoju djecu u naš grad. Mislim da smo bili dobri domaćini i nadam se da će djeca zapamtiti Derventu po dobru", rekao je Simić, dodajući da ovu saradnju treba nastaviti za dobro svih.

Domaćini mališanima bili su i Pravoslavna crkvena opština Derventa i Kolo srpskih sestara "Carica Milica".

"Potrudili smo se da mališanima sa Kosova i Metohije pružimo toplinu i slobodu, a to je sve ono što im nedostaje", rekao je protojerej-stavrofor Radojica Ćetković.

U ime gostiju domaćinima se zahvalio Blagoje Stojković, učitelj u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" iz Gnjilana, koji je pohvalio domaćine i izrazio želju da oni naredni put budu domaćini Dervenćanima.

Preduzeća "Gatarić" i "SMS 75" gostima su donirala đačke torbe i pribor, a preduzeće "Veneto šuz" sredstva za opremanje škole.

Apoteka "Stefanović" poklonila je dječije pelene, dok su "Јevtić komerc" i pekara "Kosijer" obezbijedili osvježenje, odnosno hranu za put.

Mališani iz Dervente sutra kreću put Kosova i Metohije.

Izvor: Srna