latinica  ћирилица
23/06/2017 |  19:09 ⇒ 21:36 | Autor: RTRS

Dodik: Јasno da se sa Srbijom gradi stabilnost i mir u regionu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je u Beogradu prisustvovao svečanosti inauguracije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je da je današnji dan veliki dan za Srbiju i za sve Srbe.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Želim da čestitam inauguraciju gospodinu Vučiću. Srbija na ovaj način treba da obilježava inauguraciju svog predsjednika i ovo je čast za sve Srbe gdje god oni živjeli i čast za Republiku Srpsku, jer ovaj događaj doživljavamo kao svoj i želimo sve najbolje Srbiji i njenim građanima - rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da veliki broj zvaničnika koji prisustvuju inauguraciji potvrđuje da je Srbija pod vođstvom Vučića dobila međunarodnu pažnju i vratila svoju regionalnu snagu.

- Veoma je jasno da sa Srbijom možete graditi stabilnost i mir u regionu, te da Srbija igra odlučujuću i ključnu ulogu. Zato su tu ljudi iz velikog broja zemalja, predstavnici političkog i javnog života - rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naveo da će se na marginama svečanosti sresti sa mnogim zvaničnicima iz regiona i svijeta, te da je sa nekim već razgovarao.

Dodik je izjavio je da je Srbija nesumnjivo najvažnija zemlja u regionu, te da očekuje da će sa njenim predsjednikom Vučićem podići saradnju na još veći nivo.

- Sa Vladom Srbije i premijerom Vučićem realizovali smo mnogo projekata, a sa predsjednikom Vučićem želimo da podignemo tu saradnju na još veći nivo i da obezbijedimo i u političkom smislu što je moguće bolje odnose u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama - rekao je on.

Dodik je rekao da je kao predsjednik morao da prekine negativnu nit usmjerenu na razgradnju Republiku Srpsku.

- Morao sam da učinim kombinacije raznih diplomatskih, ali i oštrih mjera koje su se suprotstavljale nekim politikama i da zaustavim degradaciju Republike Srpske. Kao predsjednik, morao sam to da nosim na svojim leđima - naglasio je Dodik.