latinica  ћирилица
16/06/2017 |  21:06 | Autor: RTRS

Na "Interfestu" 70 vinskih podruma iz 11 zemalja

U Novom Sadu večeras je otvoren 14. Međunarodni festival vina "Interfest", na kome će posjetiocima biti predstavljeno 70 vinskih podruma iz 11 zemalja.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Direktor i osnivač "Interfesta" Nataša Budisavljević pozvala je sve zainteresovane da posjete najbolji regionalni festival u čast vina.

Predstavnici vinskih podruma, koji izlažu svoja vina na "Interfestu", smatraju da je ovaj festival jedinstvena manifestacija u Srbiji, jer proizvođači vina u direktnom kontaktu sa ljubiteljima vina predstavljaju svoj proizvod i na licu mjesta čuju ocjene o njemu.

Za dobru pjesmu i raspoloženje posjetilaca prve vinske noći pobrinuo se poznati novosadski Tamburaški orkestar "Zorule".

Do nedjelje, 18. juna "Interfest" će se održavati na novosadskom Trgu slobode, od 19.00 do ponoći, ulaz je slobodan, a cijena vaučera za degustaciju vina je 100 dinara /oko 0,80 evra/.

Održavanje "Interfesta" podržao je grad Novi Sad.

Iz Gradskog vijeća navode da je ovaj međunarodni festival dobra prilika da se sklope novi poslovi, a posjetioci da probaju najbolja vina iz regiona.

Izvor: Srna