latinica  ћирилица
19/05/2017 |  15:52 ⇒ 20/05/2017 | 15:46 | Autor: RTRS

Na Romaniji specijalci VRS podigli najveću zastavu Srpske (VIDEO/FOTO)

Na Ravnoj Romaniji postavljena je najveća zastava Republike Srpske. Postavili su je pripadnici elitnih specijalnih jednica Vojske Republike Srpske, koji su na Romaniju stigli iz svih krajeva Srpske.
Zastava Republike Srpske - Foto: RTRS
Zastava Republike SrpskeFoto: RTRS

Ratni komandant Vukova sa Drine i predsjednik Organizacionog odbora ovog skupa Milan Јolović rekao je da je jedina poruka – poziv na političko jedinstvo predstavnika srpskog naroda u Banjaluci i Sarajevu.

Na Romaniji, gori od junaka, vijori se najveća trobojka Srpske. Јarbol su podigli elitni specijalci koji su pod istim barjakom četiri godine stvarali i branili Republiku Srpsku. Na Ravnoj Romaniji pod trobojkom su se ponovo okupili da poruče da su oni u ratu bili jedinstveni i da sada u miru svi politički predstavnici Srba, i u Banjaluci i Sarajevu, moraju da budu jedinstveni u odbrani interesa Republike Srpske. 

Zastava Republike Srpske

- Da se bore za Republiku Srpsku kao što se mi borimo, da budu jedinstveni, kao što smo mi bili jedinstveni u Otadžbinskom ratu, i danas kao što smo jedinstveni - poručio je Milan Јolović.

- Mislim da je vrijeme da mi kažemo šta mislimo kao ljudi koju su stvarali Republiku Srpsku - rekao je Branislav Okuka, ratni komandant Osmog odreda Ilidža Specijalne policije Republike Srpske.

Na Romaniji su se okupili ratni vukovi sa Vučijaka, Pala, Drine, Panteri iz Bijeljine, pripadnici specijalnih jednica "Peša" i "Manda", gardisti iz Šekovića, borci iz 65. Zaštitnog motorizovanog puka, Vlasenice i Ilidže. Svi pripadnnici elitnih specijalnih jednica, vojske i policije i ostali borci iz Srpske i Srbije, okupiće se u avgustu ove godine na Vučijaku, kada bi trebalo da bude organizovano bratimljenje svih specijalnih jednica Vojske Repbulike Srpske. 

Zastava Republike Srpske

- Nadamo se da će doći svi iz specijalnih jednica Vojske Republike Srpske i iz drugih jedinica vojske i policije, kao i da ćemo imati podršku naših prijatelja iz Srbije, kao i da će svi politički predstavnici biti jedinstveni i da će se okupiti na Vučijaku - rekao je Miro Šikarac, ratni komandant Vukova sa Vučjaka.

Srpski borci jedinstveno su stvarali i branili Srpsku i u njene temelje ugradili više od 20 hiljada života. 

Samo na sarajevsko-romanijskom ratištu, pod ovom zastavom, živote za Republiku Srpsku dalo je više od 4.000 boraca.