latinica  ћирилица
29/04/2017 |  18:03 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

U Palama otvorena Gradska pijaca vrijedna 4 miliona KM (VIDEO)

U Palama je otvorena Gradska pijaca, projekat vrijedan gotovo 4 miliona maraka. Na više od 2 hiljade kvadratnih metara stanovnovnici Pala od danas mogu da kupuju, prvenstveno, domaće poljoprivredne proizvode. I lokalni zvaničnici poručuju da se ovom investicijom podstiče domaća poljoprivredna proizvodnja.
Pale - pijaca - Foto: RTRS
Pale - pijacaFoto: RTRS

Na više od 2 hiljade kvadratnih metra u zgradi Gradske pijace u Palama smještene su 84 tezge, 12 poslovnih prostora, supermarket od 500 kvadratnih metara.

Tu su specijalizovane prodavnice mliječnih i suhomesnatih proizvoda ove regije. Već je zakupljeno više od 80% poslovnih prostora. Sve je podređeno domaćim proizvodima. 

"Imamo veliki izbor domaćih kvalitetnih proizvoda i to je ono što želimo da ponudimo našim kupcima, isto tako to je naš način da indirektno pomognemo razvoj poljoprivrede", kaže Nemanja Vučetić direktor Gradske pijace u Palama.

Investitori u zgradu Gradske pijace u Palama planiraju da ulože ukupno 4 miliona maraka. 

"Do sada je uloženo 2,5 miliona, imamo u planu hotel i restoran", napominje investitor Stevo Lonco.

Pale nisu dobile samo Gradsku pijacu, već i nova radna mjesta. Ovo je najvrijednija insvesticija u Istočnom Sarajevu ove godine, kaže gradonačelnik Nenad Vuković. 

"Zbog toga smo uradili objekat koji je nedostajao Palama, kao jednoj urbanoj i uređenoj sredini", izjavio je Vuković.

Gradska pijaca Paljanima nudi domaću i zdravu hranu, a opština će i dalje nastaviti da pomaže lokalnu poljoprivrednu proizvodnju. 

"Mi ćemo nastaviti da motivišemo poljoprivrednike da proizvode domaće i zdrave proizvode i da ih prodaju ovdje", rekao je načelnik opštine Pale Boško Јugović.

Osim podsticaja za domaću poljoprivredu, nakon završetka hotela i restorana krajem jeseni, biće obogaćena i turistička ponuda u Palama.